Тан алдыннан йолдыз сыман

Хэмзэ Арсланов
Тан алдыннан йолдыз сыман

Тан алдыннан сонгэн йолдыз  сыман
Пыскып синде омет картайгач,
Йолдыз калыкты кичен янадан,
Омет калкыманды бер баткач.

Кинел яши бары иткэн белэн,
Хатирэлэр белэн юанам,
хер кон иртэн сингэн ометемнен
Салкынлыгын тоеп уянам.

Омет синде, улем котеп яшим,
Иткэн гомер жанны кимергэн.
Шунын очен анын омет белэн
Яшэр коне бик тиз кимегэн.

Сингэн йолдызлардан сагыш кала,
Тон карасы иннэ озлексез,
Йолдырларсыз булгандай кинелсез
Авыр икэн яшэи ометсез.
Гомер итте.
Пыскап омет синде.
Ометсезгэ тормыш ник кирэк?
Ометле чагымда да иги иткэч,
Хэзер  аннан мина ни котмэк.


Рецензии