Нажаль

Нажаль, дарма, марачы,
Усё клікаў цябе з сабой.
Надзеяй супакойваў, жадаючы,
Каб мы маглі з табой
У адзіным пачуцці зліцца
І, пажадаўшы зямны рай,
У абдымках духоўных узнасіцца.
Але няма цябе, у рай дзверы зачыняй.

І вось, высокія парывы
Тваёй не кранулі душы.
Усе мае да цябе прызывы
Адказу ў сэрцы не знайшлі.
Маіх не зразумела жаданняў,
Іншых ты чакала асалод:
Шуму, мітусні, патрабаванняў.
Ну а я ўсё зусім наадварот.

Я мроіў пра імгненні іншыя,
Каб растварацца ў чысціні блакіту!
А ты - пра рэчы ўсе зямныя,
Пра ўсю працоўную валакіту.
Хай лёс памяць мне сатрэ!
Кожны можа памыліцца.
Адчуваю мая мара памрэ
Ледзь паспеўшы нарадзіцца…

(Хацько Максім 08.09.2015)


Рецензии