Лад

Калі саб'е душэўны лад,
Калі супакой будзе ўкрадзены,
Пойдзе свет у заняпад,
Жыццё стане не пакладзеным.

Не апускай сябе ў мальбы,
У смаркатыя рыданні.
Не варта наракаць, што злы
Лёс дадзены як апраўданні.

Не, няма лёсу ў тым віны,
Не намеры вінаваты,
Не стагоддзе, у якім ты жывы,
Гэта за думкі расплаты.

Такі прасвет, гэта твой свет!
Хапайся за свае сумненні!
Але лад адкажа табе "нет".
Якія мярзотныя яго cтварэнні.

Максім Хацько 07.09.2015


Рецензии