ВУЖ Я ЗУН

Чидайбуруз - чида зун,
Тирди гьулдан жида зун!
Тариф авун герек туш,
Ам зи сивин хуьрек туш.

Бязибуруз гьикІ ава,
Зи хура кьве рикІ ава.
Муьрхъуь такьар ракь я зун,
Дагъ-Арандин лекь я зун!

Дустар патал чан гудай,
Душман патал къван гудай;
Инсан я зун адетдин,
Жуван лезги миллетдин!

Яр-дустариз чир хьурай,
Пехилбуруз сир хьурай.
Галат тийир кас я зун,
ГъалатІ тийир кас я зун.

Диде чили нек гайи,
Пак ракъини экв гайи;
Рекьин тийир инсан я,
Кьудкъанни пуд йисан я.

Йифен ахвар авачир,
Йикъан кьарар авачир,
ЦІувад йисан жегьил я,
Душманар зал пехил я.

Чидач им вуч гуж ятІа,
Заз чидач жув вуж ятІа.
Герекбуру чиррай зун,
Зирекбуру хуьрай зун!

Хъсан чида заз са кар,
Кьиле тухун дуьз тир кар.
Сажидинан тІвар алай!
Сир чида заз кар алай:


Рецензии