Жеда

Са югъ къведа- зи лезги халкь сад жеда,

Ватан патал гьар садакай вад жеда,

Шарвилид тур лигимардай чад жеда,

Макьсад патал кьегьалар чахъ мад жеда.

Къавкъазда мад лекь тайифад* ад жеда,

Зи халкь патал цуьквед гатфар, гад жеда,

Кьур акъатай никlерани яд жеда,

Лезгивал хуьн квез зи дад-бидад жеда.

Хаинар, куьн элдин вилик пад жеда,

Иблисриз кlеретlри кьур инад жеда,

Цициквид рикl вичин хура шад жеда,

Зи умуд я- хайи чил абад жеда.

* лекь тайифа- племя леков.


Рецензии