Адам атын къазанма

АДАМ АТЫН КЪАЗАНМА
Рашит Гаджимурзаев

Яшав къысгъа Расул агъам билесен,
Бу йылларда барму адам талмагъан.
Къатынланы алышдырма нечикде
Барын сюйме абурлама аз заман.

Къысмат бизин къоймагъанчы уьйретмей,
Ат къазанма гьар адам къыркъ йыл яшай.
Къыркъ битгенче  нечик  шону  яшасанг,
Къыркъ  йылдан сонг  ат адам учун яшай.
 
Муна шу ат мен къазангъан бу гюнге,
Аявлайман шону булан оьктеммен.
Тиштайпалар сюймейде мен тюгюлмен,
Тек атыма ерде болар гюн бермен.

Тек гертиси ким бусада билмеймен.
Ахот  этме  магъа  тюбек  гёзлеген.
Отуз уьч  йыл мен  пленде  экеним,
Шо пленден мени  насибим  гелген.

             


Рецензии