Вуч такабур

Вуч такабур тамашзава Сулейман!
КьванцIил хуьруьн къванцин кьакьан тепедал.
Акун патал гьар са девир, гьар заман,
Гими хьана физва алаз лепедал.

Аферин  камаллу хуьруьн жемятдиз!
Сулейманан къадир икьван виневай.
Вуч гаф ава адан гуьзел къаматдиз?
Гьуьлерилай дерин акьул кьилевай.

Заз шад хьана, чан акьалтна хтай хьиз,
Гьар са кIвале хьун герек я Сулейман!
КьванцIилвийрин фикирдиз фад атай хьиз,
И гуьмбетдай вуч зирек я Сулейман?!

Сулейманаз хуш тир кьакьан тепеяр,
Дагъустандай дуьнья акун паталди.
Шииратди гузва адан лепеяр,
Анжах халкьдин мецяй рахун паталди.

Ам арадал гъайи устад вуж ятIа?
Ам хкун ни атанатIа хиялдиз?
Виридалай вучиз за зам хуш ятIа?
И кар чида чIехидаз, гьам аялдиз.

Сагъ хьурай вун чIехи шаир Сулейман!
Чи дагъвийрин рикIе чирагъ куькIуьрай.
Къалур авун патал халкьдин эрзиман,
Гомера хьиз гьар са шиир туькIуьрай!

Сажидиназ дагълар кIанда кьакьан тир,
Дагъвийрин хьиз бармакарал жив алай.
Сажидиназ касни авач дакIан тир,
Заз инсандин чин дакIан я циф алай.


Рецензии