Во власти Осени... укр

До влади осені…

І перший знак, запрошення природи,
До влади осені, сезону проливних дощів та прохолоди,
І поміж зелені листви дерев у лоні,
Чи де не де, жовтіють листячка на її скроні.

Іде цариця осінь у туманності нічних морозів,
Зловіще нам нашіптуючи про пОклики природи,
І впадуть листя, і дерева стануть ниці,
Струмки дощів, омиють паростки навколишньої вроди.

І перший знак, і сонце вже не зігріває, прохолода,
І настрій зміну поміж люду, меланхолії прогнози,
У влади осені безмежність вродженої вроди,
Та смуток й жаль природи, в час її законного роздолля.


Рецензии