Лезги рикleр

Низ чир хьана лезгид къадир,
Гъурбатда жез гьар сад эхир.
Алатай хьиз чубандин вил,
Гьар патахъди физва нехир.

Баку, Сургут, Тюмень, Ростов,
Лезгид ватан туш Саратов.
Вучиз гьарнихъ жезва чун цуькl,
Лезги хуьрер етим таз икl?!

Чараз кьазва чи лезги чlaл,
Са дидедин веледар яз.
Къалин жезва сикlни чакъал,
Са накьвадин къелемар яз.

Байкъуш сергьят хьанва душман,
Чи гьар са югъ ийиз пашман.
Ятlaн кleвиз кьуна гъилер,
Руьгьдай тефин лезги рикleр!

2004


Рецензии