Шикани зулфи ёр

Дар шикан– шикан зулфи ту имшабам гирифтор,
Афтодаву асиру дилбастаам ба ночор.
Вах, ширин сухан гуфтанат давои дарди дил,
Ман моили забони модариву хушгуфтор.
Карашмаву хироми мастона маро кушта,
Шайдову бедилат манам ёраки мох, рухсор.
Ай кошки Худо як даме дар к, албаш ч,о гирам,
Аз умр бубинам лаззати ишк, ашро ба дил бор.
Бо сух, бати лаб бар лабу хилвату бусах, о,
То бонги сабох, сабух,у  хумор зи чанги ёр.
Дур боши сина аз гами дунё ки ёр бо мост,
Шукри мух,аббат намои лутфест зи мададгор.
Ч,амил ту биханд бирак,с саро васфи ишк,и пок,
То дил даруни сина тапад боши сазовор.
Сад дунё дигар гардаду сад замона расво,
Покиза ошик, бошиву ах, датро вафодор.


Рецензии