Животът поклонническо пътуване към Бога

Последният поклоннически пътепис,
който с Божията помощ ще напиша,
ще бъде странстването на духа – един ескиз
за пътуването ми към Бог Всевишни.

За лутането в бездуховната пустиня
е по-добре да не разказвам.
Благодаря на Бог, че я преминах,
макар и да не беше безнаказано.

Оттам нататък – кръстоносене
и падане, и ставане безкрай.
Кървят ми стъпалата босите.
Кончина християнска, Господи, подай!

Но ако нейде забележите
по пътя тесен кървави следи,
вдигнете взор към нежното
небе. Заслужила съм своите беди.

А след християнската кончина,
достигнала небесния чертог,
душата ми ще тръпне в благочиние
и поклон смирен пред своя Бог.


Рецензии