Сон поэта. Украинский язык

Світанку зірниця повзе по стіні,
І я загубився в тривожному сні....
Порізом спроквола, мов гострий багнет,
Мій внутрішній голос питає мене-

Втікаєш із ночі, поете? Чому?
Хто світла не хоче- той любить пітьму...
Жевріє світання ранкового сюр...
Вперед без вагання! Вже свиснув Овлур...

Хай тіні забутих Богів в боротьбі
Ще раз наостан допоможуть тобі!..
Над степом сивіє ранковий туман...
Поете! Сідай! Розкладем дастархан.

От груші солодкі. Горілка. Чекай.
Зіграй на бандурі, козаче Мамай,
І ми заспіваєм прадавні пісні,
І сном а чи яв"ю насниться мені

Шевченкова постать, незламна, мов сталь,
З душею, крихкою, мов гірний кришталь,
І Леся... І Стус... На священних кістках
Так любить "піари" розводити кат,

Що теми поезії звів нанівець
В країні, якій не настане кінець,
ДопОки Мамая бандура дзвенить...
Рука- на чоло... Я ж просив- не будить!..


Рецензии
До душі слова, дякую чемно...
завжди з теплом)))

Лида Скрипка   07.09.2015 09:57     Заявить о нарушении
Дякую, Лідонько)

Серго Сокольник   07.09.2015 23:15   Заявить о нарушении