Погорiла трава

Погоріла за літо, зів`яла трава.
Дерева потроху скидають листя.
Осінь духмяне вино розлива,
А я тим вином зцілююся.

Як ліки ковтаю від суєт і втоми
Той терпкий, солодкий і пряний нектар;
П`ю небо, тягну крізь тонку соломину
Піну із ніжних, по-літньому білих, хмар.

Ковтаю краплини бурштину смолистої хвої
Із присмаком вже прохолодних ночей
І тепло мені від тієї вологи хмільної,
що м`яко по крові до самого серця тече.

Смакую, не можу напитися вволю.
Жадібно в себе останні вливаю я роси
Й повітря, насичене яблучним соком
                та втомленим полем;
І знову, і знову
                сп`яніла й легка прошу,
                ні, благаю :
"Іще два по сто,
                аж по самії вінця,
                будь ласка,
                налий мені, осінь!"


Рецензии
С Чувством так приятно жить,
вбирая красоту в себя.
Чудесно всё таки любить,
мир принимает с радостью душа!

Всего Наилучшего на пути!

Александр Ильин-Медведев   26.04.2017 16:58     Заявить о нарушении
Замечательный экспромт!
От всей души БлагоДарю, Александр!

Наталья Днепровская   26.04.2017 20:27   Заявить о нарушении
На это произведение написано 9 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.