Смелчак

Хей... Умнико!
Малък, а наперен!
В ранна утрин на къде така,
самичък, самоуверен.
Я... виж нататък
път далечен как се вие.
Ще се загубиш
из горската тъма,
че е мноооого тя дълбока!
Ти... внимавай!
Да те не срещне
Лиса гладна,
че е тя лукава...
и още сладкодумна...

Хей...
Умнико малък и наперен!
На смелчак ти
не се прави!
Я се връщай
по пътеката позната,
докато слънцето блести,
и знаеш още,
че някой някъде
отдавна теб те чака.
Хайде...
посоката смени
и дотичай до дома си,
че Слънчо ще залезе
и ще стане страшно...
тъмно...


Рецензии