Кельчиюр

 
Кельчиюро  локта  горто,   тодса русьыс  мед ог пот.
Козъяс  ликтоны  мен  туйсо. Абу, абу тайо вот..

Кельчиюро локта  горто.     Раскыс мекод сьыло тшотш.
Шондi вылас  ягыс  ворсо,   бисерало   сюмод роч.

Кельчиюро локта,  горто,  дзурто  лымйыс  серамон
Кляча  волыс  одва  кыско турун  додьсо  волокон.

Кельчиюро  локта,  горто.  Коз  пу  вылан  сизим  тар.
Ловлысь  кыподоны  вынсо -  оз  ков  меным  озыр  кар.

Кельчиюро  локта,  горто.  Пыр  тай  кыско  Изьвалань.
Да  и  бокас  татчос  мортсо  ылысянь  и  казялан.

Кельчиюро  локта,  горто.   Меным татон быд пон рад.
Татчос  муас  менам   олом   дзоридзло  топсо   сад.


Рецензии