У справi!

Жоржинить, айстрить, майорить!
Це місяць вересень у квітах.
І перший день – святкова мить,
І фото вдалим порадіти

Усім доречно: першачки
На сходах шкіл, у класах чистих
Гарненькі, свіжі. Літачки,
Ляльки – забуті... Урочистість

Події пам’ятна завжди!
В садках дитячих сяють вікна.
Маленьким ніжкам довго йти
Іще до школи… Доки звикнуть,

Що стіни – інші, ліжка – теж,
Що є режим, і є «будь ласка»…
Малюк у слізки, а кортеж
Із рідних – також…  Всіх - у казку!

Душа дитяча – пластилін!
Погрій  -  ліпи, та тільки вправно!
І педагоги до сивин,
І вихователі – у справі:

Зі слів мережева плетуть
Красиві, ніжні та майстерні,
Добра навчають, за мету - 
Ось вам любов, вона й крізь терни

Взросте з долонь, із  тих сердець,
Що навіть зранені – лікують,
Які з малечею -  не десь,
Бо розуміють самоту їх…

А зле життя сичить! Батьки
Згадати «дякую» - не в змозі…
Дітей малих – де оком кинь,
Та у садках, чи школах вхожі

У світ надій,   що й з їх долонь
Тепла, любові буде досить!
А одинокість осторонь
Злетить листком пожовклим в осінь…
(27.08.15)


Рецензии
Гарний в!рш, З повагою...Стась

Станислав Зарудний   09.09.2015 07:19     Заявить о нарушении
Дякую, Стась!

Елена Каминская7   09.09.2015 17:21   Заявить о нарушении
На это произведение написано 14 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.