Гуьзел таниш Мария

Яргъи чІулав чІарар авай нур гудай,
Рахай касдив хуш гафарал зур гудай,
Муьгьуьббатдин рекье беден, хур гудай,
Гуьзел таниш жагъана заз Ташкентдай!

ТІвар Мария, мез гъери я, адетдин,
Вич устад тир шикилринни суьретдин,
Иер тир руш, вични урус миллетдин,
Гуьзел таниш жагъана заз Ташкентдай!

Вилер хъуьрей, буй Венера амалдин,
Сивин кьве пІуз, чебни яру чумалдин,
Гьар са рекьяй чирвал авай камалдин,
Гуьзел таниш жагъана заз Ташкентдай!

Рекьиз яргъал, рикІиз мукьвал кас тир вич,
Сад Аллагьди кьисметайдан свас тир вич,
Рафаэлан модонадиз хас тир вич,
Гуьзел таниш жагъана заз Ташкентдай!

Мажал авач Сажидиназ ял ягъиз,
ЧІалар авай папкадивди къвал ягъиз.
Къекъвей рекьер атирдин ни – ял ягъиз,
Гуьзел таниш жагъана заз Ташкентдай!

подстрочник
КРАСАВИЦА МАРИЯ
С блестящими длинными кудрями волос,
Искусно умеющая вести своя речь,
Любви отданная с душою тело и груд,
Я познакомился с красавицей из Ташкента!

Зовут ей Мария,  с певучим голосом языка.
Художница, умеющая красиво рисовать.
Прекрасная представительница русского народа,
Я познакомился с красавицей из Ташкента!

В глазах смех и в лице радость,
Губы – словно спелые красные кизил.
Высоко эрудированная по разным наукам,
Я познакомился с красавицей из Ташкента!

По расстоянию - далекая, но близкая по сердцу,
Счастливчику, богом подаренная подруга,
На мадонну похожая великого Рафаэля,
Я познакомился с красавицей из Ташкента!

Некогда бедному Сажидину отдыхать,
С папкой стихов, шагающий на боку.
Распространяющая, вокруг благовонный запах,
Я познакомился с красавицей из Ташкента!


Рецензии