Светъл росоносен облак

                На Вероника

Не знаех досега защо
обичам тихото ръмене.
Отговор като замесено тесто
възкисваше с години в мене.
Оказа се, че то наподобява
на онзи светъл облак росоносен,
който на Преображение се появява
на Тавор и благодат небесна носи.
От чистото небе се пръсва
над планината облачен венец
и всички вярващи поръсва
с благодатта на водния прашец.
С благодатта Господня оросява.
Разпръсква мир, любов и тишина.
 Душите вярващи преобразява.
И се стопява във лазурна светлина.
 
 Затуй, когато моите коси
безплътно леко росоносно
облаче с прашец ги ороси,
мир Божи моята душа докосва.


Рецензии