Ембарго

Ембарго

Все  було  колись  не  так.
Звірі  мирно  жили.
Та  зробили  люди  тракт,
Де  майно  возили.

Читач  скаже: "  Ну  й  дива!
Анекдоту   гідні.
Замість  лісу  стало  два -
Західний  і  Східний".

Не суттевий, наче, факт:
Звірятко  захотіло,
Перебігло через  тракт -
Невелике  діло...

Непомітно  час  стікав.
Кожною  весною
Захід   дубом  заростав.
Східний  ліс  - сосною.

Чи  якась біда  стряслась?
- І  самі  не  знали.
Та  незгода  розрослась
Між  двома   лісами.

І,  кажись,  нема  причин,
А  ні  глузду  трошки:
Мер  ембарго  заявив
На  західні  дошки 

"Це  вам  - шах!   А буде -  мат:
Майстру  із  Рощі
Оплатили  автомат,
Що  західне  трощить".

Вість  сороки  рознесли.
(Знайома  манера!):
"Чудо-Юдо  привезли
До  Трибуни  Мера!"

Звірі  майже  всі  зібрались
В  хорошу  погоду.
Можновладці  піднімались
На  Трибуну  Сходу.

З  неЇ  проповідь  велась.
Приймались  паради.
То  ж,  трибуна  піднялась,
Наче   символ  Влади.

Майстер  щось  перемикнув.
Зревіла   Химера.
Колос  весело "рванув"
До  Трибуни  Мера!

Застогнала,  загула
Велична  споруда
Бо  збудована  була
З  "ворожого"  дуба...


Рецензии