Когато ти си тъжен

Когато ти си тъжен,
тъгата ще споделям с теб.
Не! Тъгата ти ще взема цялата,
и ветровете с нея ще покрия –
във вихъра си да я понесат
и да я разпръснат във безкрая.

Но ако тя се събере и се завърне,
с ръцете си ще я обгърна,
на Северния полюс ще я занеса -
да се скове от студ и да замръзне!
И ледовете там да я погълнат.

На кладата
на вековете ще я хвърля,
за да я изпепелят
и погребат дълбоко.

Но ако пак те завладее,
ако пак те покори,
тогава аз със тебе ще се слея.
Във тебе цялата ще се разтворя -
сама във себе ще я прелея.
До капчица ще ти я отнема 
и после в мен ще я стопя.

Не, не искам ти да бъдеш тъжен!
Не искам
блясъка в очите ти да потъмнява!


EN_fi_su_EL_Леналеночка


Рецензии