К нець л та

Вже холодніші вечори
І меньш свірчки пісні співають,
Частіший погляд до гори
Там чарівні зірки спадають.

То серпень літо залишає,
Соломи назбирав копну,
А вітер гілки хилитає
Дерев  ,що вже чекають сну.

Городина рясна поспіла,
Жовтіють диво- кабаки,
Щильним туманом поле вкрило,
Гнізда покинули шпахи.

Зозуля роки не рахує,
Замовк до Травня соловей.
То руда осінь вже крокує,
Стучиться тихо до дверей.

Зайде і дозволу не спросить,
Хоч хтось на неї  не чекав.
Барви чарівні у двір зносить,
Щоб час картини малював.

Вже тяжкий подих робить Серпень,
Останній з теплих трьох братів.
Квітучий Червень, пахущий Липень
Кожний віддав ,що захотів.

Перлина осінню засяє,
Два тижні гріти нас буде.
Люд до покрови зустрічає
Бабине літо, що прийде.
Сосєдка О.Д                26.08.2015р.


Рецензии