Излишно ни е всяко празнодумие

Предпазливо любовните думи изричаме -
боим се да не се изтъркат.
Защо ли да говорим, щом очите ни
сърцата ни от страстите побъркват...

Когато любовта гори в душите,
тя съхранява топлото в дома ни.
По-добре не говори, да замълчим -
излишно ни е всяко празнодумие...

26.08.215 г.
286 Трявна
Петър Пенчев


Рецензии