гумар

“Што зрабiлася смяшным, не можа быць нябяспечным” Вальтэр
Зямля Беларусi радзiмай
мяне напаўняе сiлай,
бадзёрыць i жарты падкiне.
Гумар гучыць на Радзiме.
А жарты з сябе -абiбока-
сэнс гэтых жартаў глыбокi.
Залечаць бяду ненарокам
цi жарт абярнецца ўрокам.
Жартаў вялiкае мноства...
У Аўцюках шчыра, проста
жартуюць. Жартуйце, людзi!
Без жартаў лiха не збудзiм.
З жартамi свята прыгожа,
гумар заўжды дапаможа.
Грэх падымае на вiлы.
З гумара чэрпаем сiлы


Рецензии