Що найтеплiше

Вечір травневий... Повітря духмяне...
                Лунко співають в садах солов'ї...
Під черемшиною Галя - Івану
                каже, примруживши очі свої:
- Руки у тебе такі загребущі... -
            в мене од них вже синці на плечах...
Може не чув ти, що діють найдужче
                лагідні, теплі слова на дівчат?
Ачи не бачив у фільмах цікавих,
                як джентельмени поводять себе? -
Тож біля них - і жінки.., наче пави...
        Жаль, що ти в цьому  "ні соб, ні сабе...".
Що ти мовчиш? Та облиш ти ... руками..!
        Щось вже сердечне, приємне промов...
Мрію, щоб ти научивсь і словами
                дещо сказати мені про любов.
- От заходилася... - хлопець буркоче.
                Наче сама ти не знаєш того...
- Знати-то знаю, Іванку, та хочу
                ніжного слова почути твого.
Може ти слів тих чудових не знаєш? -
              То, як навчишся, - тоді і прийдЕш.
Ачи сказати мені не бажаєш?!
        - Я... не бажаю? - Виходить... - Авжеж...
Скільки тих слів.., а яке з них миліше..?
              Всі ж як назву - то вже випущу дух...
- Добре... Скажи: що тобі найтепліше..?
            - Що найтепліше? - Собачий кожух!


Рецензии