Прощання...

Три хвилини до кінця,
Ось він край, кінець так близько
Будеш ти  високо  так,
Ну а я,  як море низько.

Я від тебе буду вже
За мільйони кілометрів
За десятки терпких днів
І зимових геометрій.


Ти не вернешся, поки
Літо, ти пішло в нікуди
Залишивши тільки чай
Й вірус осені, застуди.

Тепер озеро як лід
Небо, як безмежний гравій
А духовний зорепад
Як глибокий планетарій.

Не забуду літні дні
І твої блакитні очі
Ту світлину на вікні
Й подих місячної ночі.

Не забуду, на губах
Досі присмак полуниці
І  тримаю ще в руках
Воду з чистої криниці.

Літо було в кольорах
Квіти пахли і розквітали
І дерева кожен раз
В спеку прихисток давали.

Пам’ятаєш, ген полів
Ми тікали і сміялись
Просто так із літом ми
Наодинці зоставались.

Літо. Крапка і кінець
Закінчилася поема
Тепер в осені для нас
Є новенька теорема.


Рецензии