Кобзарев мр

Хіба ж  ти вільна, Україно?
Кобзар  про  цеє мріяв?
Повсюди  розлад  та  руїни
І Київ – не той Київ…
Колись …  Русь Кия – чемні люди!
За  честь!  За  волю!  Ще  тоді…
Не  спини,  а  могутні  груди,
Їх  бачив ворог  в  боротьбі!
А  цих   вражин, було  багато.
Із – за  скарбів,  що  є  земля,
(вона найкраща в світі, злато!)
І  ці  повзли  до  нас,  мов  тля…
Змінився час,  змінились  люди,
Підвладні  стали  нам  моря.
Але  гримлять  кайдани  всюди,
Як  на  ногах   у  Кобзаря.
Як  і  тоді : пани  і  пані
Свої.  Жирують  в  множині.
«Нові  українці»  так  звані,
Господарі? А  може,  ні?
Не  вільна  ти – моя  країна!
Та  є  людскії   мрії …
Щоб  зацвіла  ти, мов калина!
Щоб  був  квітучим  Київ!

                ***      


Рецензии