Potrzeba bylo bycie razem

POTRZEBA BYLO BYCIE RAZEM
 

I znow mnie zostawiles,
Znow pelna jestem zmartwien
Pamietasz, kiedys byles
Ze mna i w noc i w dzien?
Z cegielek ukladajac milosci most
Mowilismy do siebie otwarcie, wprost.
Nam milosc byla drogowskazem.
Potrzeba bylo bycie razem.

I znow samotnosc gorzka
Przepelnia dzis me serce…
Pamietasz, jak prosiles o reke ma?
Mowiles mi, ze jestem boska,
A teraz zyje miloscia chora ta
I.., oczy moje pelne lez i troski.
Ty byles wtedy mym pegazem.
Potrzeba bylo bycie razem.

Ciagnelo nas mocno do siebie,
Ty byles w goracej potrzebie.
Byc tylko ze mna zawsze chciales
Pamietasz, jak mnie kochales?
I ja, z pelna wzajemnoscia tez.
Dlatego, wlasnie mi oddales
Swe serce i dusze, mowiac, bierz.
Uczucie tryskalo goraca oaza
Potrzeba bylo bycie razem.

12-06-2014
                ***
AP(wersja oryginalna)


Рецензии