Натхненне паэта

 
Калi душа празрыста, чыста,
фантан пачуццяў б/е безмеры,
думка скача ў танцы твiста-
бяры  хутчэй аркуш паперы.
Пiшы, пiшы, пакi ёсць сiлы
ўражаннi свае па слыху.
Заграе зоркай слоўка мiла...
пачуццi гукаюць па цiху.
Так прыходзе мiг натхнення
i думкi люцца цераз край...
пiшы пакуль ёсць асвятленне
у момант натхненне не зявай.

Паўсядзеннасць дзесьцi знiкла
Зiнк рух машын i шут трамвая.
Бо фантанруе нязвыкла
каханне, радасць без адчая

Сцежка да Радзiмы
Сцежка да Радзiмы з якой не збочыць,
пашанцавала мне побач крочыць.
Зусiм нядоўга, зусiм нямнога,
развядзе лёс нас - жыцця дорога.
Сустрэча для вас мо забудзецца?
Пройдзе якi час- памяць згубiцца.
Але навечна я захаваю вас,
ту сцяжынку да асеты гая.
Аб той хвiлiне – побач крочылi -
ды аб Радзiме ўсё маркоцiлi.
Глыбока ў сэрцы ў сваiх думках
успомню часам усё ў рахунках.
Сцежкай да Радзiмы,  з якой не збочыць,
пашанцавала мне побач крочыць.


   Твой прастор Беларусь дыванам засланы -
шмат кветак прыгожых шапацяць нясцiханна.
 Сонца ветлiвы  луч твар твой з ранку цалуе
 I да твару твайго кветка вельмi пасуе.
Святаяннiк святы- незабыўная кветка.
Дзьмухавец ды касач - залацiстая метка.
Мацердушка, чабор - водара асалода
i падтыннiк прыгож у свайго агарода.
О! Блактны настрой- васiлёк,шчамялiца
 i ,як зорка вясной , квет на склоне -  сунiцы
Як жа тут адшукаць квет адзiны Купальны ?
Для душы дарагi i такi квет жаданны.


Рецензии
Выдатны і змястоўны верш. Вельмі глыбока. Зачаравальныя і хвалююць Вашы радкі...

Ли Чень Дао   24.08.2015 12:08     Заявить о нарушении
Вельмi прыемна атрымаць дзiуныя радкi на роднай мове, тым больш не ад беларуса, дзякую,дзякую,дзякую , Лi!

Анастасия Сазанкова   31.08.2015 11:46   Заявить о нарушении