Жытнёвае поле

Валошкi , жытнёвае поле,
у лузе бусел завiхаецца,
хвалюецца жыта, як мора,
валошкi нiбыта вiтаюцца.

Бялюткiя хусткi, сукенкi,
кабеты  ўвiшны – стамляюцца.
Сокат камбайна, гумарыкi,
жартуючы з песняй трымаюцца.
Жнiво – як жар птушка гадзiна,
ракой цячэ жыта спелае.
Вось жнiвенскi колер Радзiмы:
блакiтнае, жоўтае, белае.


Рецензии