108 -самадхi на березi-

Кавові зерна, боби какао, джерельна вода в казанку, вогонь. Млинок старий, але надійний перетирає вправно дари заморські та день, що повільно собі згасає.

Скільки сипнути в твій кухлик, друже? Підкинь, будь ласка, дрівець у вогонь. Чуєш скидається окунь, а може щука. Видно у ятір хоче попасти. Витрусим вранці, а зараз вип'ємо трохи і заспіваймо пісень.

Ніченька буде на диво тиха. Бачиш чиркнув небокрай метеор? Меркурій десь блимає в очереті, Венера над лугом у пишній своїй красі. Кава впріває з гірким шоколадом. Бренді налити? Правда любо отак разом?

Сонце зараз в зеніті десь там в Арканзасі, а може у Солт-Лейк Сіті. По суті, яка нам різниця, коли воно в серці, в очах, пучках і розмова отут на березі тихесенько струменить.


© Copyright: Валентин Лученко, 2015


Рецензии
Під старим явором медитую
Образ Будди бачу
У темній імлі...

Ли Чень Дао   24.08.2015 16:09     Заявить о нарушении
Ага. Гарне хайку!

Валео Лученко   24.08.2015 16:29   Заявить о нарушении