Дали ще мога...

 
Дали ще мога...

Дали ще мога най-напред
„да извадя гредата
от собственото си око”
и тогава да потърся
„тресчицата
в окото на ближния”...

Дали ще мога
да простя на другите
онова, за което винаги
намирам начин
да се оправдая,
щом е в мен.
Или го върша...

Дали ще мога
да се допусна
до дълбините на душата си
и там
да пробия мрака
и разсея тъмнината
със светла мисъл и любов...

Дали ще мога
винаги
и въпреки всичко
да бъда
откровена със себе си...

Дали ще мога
с мисъл или  думи
да се сдобря
сама със себе си
и да намеря
равновесието и хармонията...

Дали ще мога
да се потопя
в онзи мир,
който Исус ни завеща:
„Мир ви оставям.
Моя мир ви давам. ...
Да не се смущава сърцето ви,
нито да се бои”...
...

Ако можех...



EN_fi_su_EL_Леналеночка


Рецензии