Пайду туды

Не прыжывуся на белым свеце,
Як свечка ад ветру загасну.
І вось аднойчы, на прывеце,
Зачыню вочы, і – пайду.

Пайду туды, дзе няма ветру.
Дзе толькі водбліск чысціні.
Дзе воля святлом нагрэта
І вакол выяўленне дабрыні.

Там няма ворагаў і няма сяброў.
Там толькі ты і цішыня.
Ад захаплення закіпае кроў.
Туды ніколі не прыйдзе вайна.

Прачнуўшыся, гэты свет забываеш.
Але хочаш адчуць ізноў.
Свядомасць ты зачыняеш.
Забываеш што такое любоў.

Не каханне да чалавека,
А любоў да душы.
Цячэ далей жыцця рака,
Полымя агню затушы.

(Хацько Максім 06.07.2015)


Рецензии