Сынам Беларусi

Два слаўных сына беларусаў:
Янка Купала, Якуб Колас-
сярод бяздолля ды прымусаў,
узнялi  ў гонар бацькоў голас.
Увагi знак i праўды выказ
да зорак песняй у даль iмкне
Янка Купала, Якуб Колас,
слава iх крочыць па зямле.
Два слаўных сына беларусаў,
 у птушкi важкiх два крыла
“ Жалейка” дбала аб народзе,
абаяльна “ Новая зямля”
Шырэй з гадам моц прастору
крылаў паэтычных вольны ўзмах,
подых падтрымае , як Скарыну,
ў друкарскай справе – першы птах.

Пачэсна мова селянна.
Такi чароўны праўды голас,
сярод славянскiх моў адзiны-
Янка Купала, Якуб Колас.
На вятрах натужны ветразi,
хiсткая, бурлiвая плыня,
“Жалейка “ пела ў паэзii,
на вуснах горыч палына.
У сузорьi на роднай глебе
шмат ёсць паслядоўнiкоў  сяброў ,
чароўна льюцца  песнi сення,
Беларусь шануе песняроў .
Звонка граюць скрыпкi дзiўныя,
а гук двух струн у вяках не згас,
напамiн пра справы даўнiя,
зорна мара пра сучасны час.


Рецензии