Я знаю свiтле джерело...

Я знаю світле джерело,
                його вода - вода цілюща;
його не подолає зло -
                хай джерело і не найдужче.
Там - ні багнюки, ні піску. -
           Там крейда й кремінь благородний.
Там річка витіка з ліску
                у простір луково-городний.
Те джерело було і є.
                Воно (дасть Бог) віками буде.
...А ще тому воно жиє,
                що на сторожі добрі люди.
Коли мені в думках чи в снах
                являвсь той образ, милий серцю -
я вірив, що пройду свій шлях,
                що стану впевнено до герцю...
...Допоки любимо свій  кут,
                усі, хто чесні і трудящі,
джерела б'ють і там, і тут...
                І ми в майбутнім - не пропащі.


Рецензии