Вароты памяцi...

ВАРОТЫ ПАМЯЦІ...

   Лагер "Трасцянец" месца масавага знішчэння нацыстамі жыхароў Мінска і іншых населеных пунктаў Беларусі, ўдзельнікаў антыфашысцкай падпольнай барацьбы, партызанскага руху, ваеннапалонных Чырвонай Арміі, цывільнага насельніцтва, дэпартаванага з краін Еўропы.
   У 1941-1944 гг. у лагеры смерці "Трасцянец", урочышчы Благаўшчына і ўрочышчы Шашкоўка знішчана звыш 206 500 чалавек.

Зямля Трасцянца...
Боль і жаль Беларусі...
Ты пасыпана поплам,
Паліта крывёю, слязьмі...
Тут фашысцкія каты
Мучылі і зверавалі,
Забівалі, палілі,
Здекваліся над людзьмі.

Дзвесце шэсць тысяч пятьсот.
Лічбы... за кожнай жыццё...
Зайшлі яны  ў лагер,
Зайшлі назаўжды...
Мірныя людзі,
Палонныя і партызаны,
Тут апошні...
Апошні прытулак знайшлі...
--------------------------
Гады мінулі... Цішыня...
Маўчаць асіны і палын-трава.
Вянкі і каменныя пліты,
"Вароты памяці" адкрыты...
Падыдзі чалавек,
Падыдзі, пакланіся...
Ніхто не забыты,
Нішто не забыта.

19.08.2015 г.


Рецензии
Какая же Вы молодец, Ирина!
Спасибо Вам!

С пожеланием счастья,

Юрий Ишков   19.08.2015 20:19     Заявить о нарушении
СПАСИБО ЮРА ЗА ДОБРЫЕ СЛОВА И ПОЖЕЛАНИЕ! С теплом и уважением.

Ирина Беларусова   19.08.2015 20:41   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.