Початок вересня...

Початок вересня... Іду по Оболоні...
                То дощ покрапає, то сонечко сяйне...
Ялинку штучну бачу на чиїмсь балконі -
                сум несподіваний охоплює мене.

Ми ж, наче вчора, вчора рік новий стрічали,
            а вже в осінніх барвах любий Київ наш.
Вітри холодні нагло з півночі примчали -
              серпневий затишок "взяли на абордаж".

А надто сумно, що вже літо промайнуло -
                і календарне, і всього мого життя...
Щось темне так на мене злісно позіхнуло,
                що я у розпачі..; і плачу, мов дитя.
Початок вересня...


Рецензии