Суратлар

Суратлар ;еч ;ачон алдай олмаслар,
Ёл;он гапиролмас мутло; суратлар.
Адолатни кўздан яширолмаслар,
Акс этар уларда ;атто суръатлар.
Суратлар пин;она яшай олмаслар,
;ип-ялан;оч турар ;ар дам суратлар.
Ошкора этарлар, сир тутолмаслар,
Юзага чи;ади ;атто сийратлар.
Суратлар – виждонли, ростгўй, тў;рисўз,
Онасини сотар баъзан суратлар.
;а;и;ат олдида яширмаслар юз,-
Аён бўлар ;ислар, орзу, журъатлар.
Кўзгуга ўхшайсиз сизлар, наздимда,
;озондан чўмичга чи;;ан, суратлар.
Чиройли, хунукми инсон аслида,
У ёшми, ;арими, - ;илмай иззатлар.
Борингизга шукр - мангу хотира,
Асрлар мужассам сизда, суратлар.
Не-не каслар бо;ар сиздан жовдираб,
;отиб турар йиллар, ойлар, ;айратлар.
Доимо бор бўлинг бахтимизга сиз,
;айкаллардай бо;ий яшанг, суратлар.
Акс этайлик сизда абад барчамиз,
Тарихларда ;олсин мажлис, су;батлар.


Рецензии