Зiгрiло сонце мiй маленький сад

Зігріло сонце мій маленький сад
Буяє яблуневе розмаїття,
Збирає соки у яблукопад,
Щоб до весни відпочивало віття.

"Курли, курли..." - курличуть журавлі,
На білих крилах - чорні оторочки.
Вони летять від рідної землі
За дальнокрай у вишитих сорочках.

Вони летять, та вернуться назад,
Бо де іще знайдеш такі затоки,
Такий зелений оксамит левад,
Такі в полях жита волошкоокі.

Бо де іще стрічає так земля
Своїх дітей з далекої дороги,
Бо де іще і віхола кружля,
І сонце золотіє до знемоги.

Червона вже калина під вікном,
Рум'янок тихо похилив голівки,
І так смакує хліб із молоком
Опісля недалекої мандрівки.

І в цім раю живе моя сім'я!
Зростає син, та я ще хочу доньки...
Злітає в небо юне соколя,
А сонце навстріч падає в долоньки.

(Монолог ДарІї з моєї п'єси "Княгиня з роду Кия")


Рецензии
Прекрасний твір! Ви дуже цікавий автор - буду читати....

Ли Чень Дао   19.08.2015 20:11     Заявить о нарушении
Рада, що Вам подобається.

Галина Поручник-Ткачук   06.09.2015 22:02   Заявить о нарушении