Про брехню

Аж надто я чутлива до брехні,
хоч є й така, що зовсім безневинна.
Брехня здається інколи мені
чиїмсь недобрим поглядом у спину.

Але ж і правда в кожного своя.
Про все не варто вголос говорити.
Про щось повинна змовчати і я -
та ж не брехнею греблю городити.

Я не люблю нещирості, мені
огидні навіть  показні щедроти.
Довіра -промінь сонячний в пітьмі,
я серцем відчуваю її дотик.

Та те, що гріє, -може і спалить,
коли підходиш аж занадто близько.
Брехня зруйнує все в єдину мить,
бо на її стежках доволі слизько.

Лякає те, що прийде день такий,
коли важлива у житті людина,
котрій довіриш всі свої думки,
неправдою тобі -ножа у спину.
2014
2016(відредаговано)


Рецензии