Хайямга суроо

Жаз келди жазып дагы бир барагын,
Жалжал карап сvйvп мени карагын.
Сvйvvго мас жаш жvроктор убагы,
Хайям айтып белен кармап шарабын.
 
Шараптан ал аз жаштыктын сайраны,
Бvгvн бар да бvтот эртен майрамы.
Жvзvм даам жvздорvнон ооп кал,
Кечvv бvтсо таппайсын ал дайраны.

- Омар акын шарап кылып махабатты,
Айтчы деги канча убак тандар атты?
- Омvрдvн баасы жеткис кум саатында
Шахрезада созv менен кvндор акты...


Рецензии