Однодумцi

Скажи, я брат тобі, чи недруг?

Не в тому сенсі, що рідня,

А тим, що ділим спільне небо,

І кров тече у нас одна.


Скажи, чи я ганьбив ту землю,

Що ділим здавна на своя?

Та не кидай слова даремно,

Бо правда є лише одна.


Ти в очі подивись смиренно:

Вони прозорі, як душа.

І запитай себе ти чесно,

У чому є моя вина?


Ростить дітей, пахати землю -

Це все чого бажаю я.

Свободу думки ще, напевно.

Мабуть, це і твоя снага?


Я не прошу іти за мною,

Чи гірше - розділяти дім.

Лиш об'єднатися метою

Для наших нових поколінь.


Одеса, Харків, Київ, Львів,

Стоять на обрії моїм.

По всій землі, усім твоїм,

Лиш щастя на мільйони днів.


Рецензии