Мамо, чуеш...

Мамо, чуєш -
на полі, серед зими
я не сплю, а дивлюся в небо.
Нас багато таких синьооких і ми....
та ...  блакиті йому не треба,

Бо ж воно  -
не синє, а чорне таке
від війни і від болю людського,
а життя під ним - таке нетривке
і воно не щадить нікого.

День і ніч воно - чорне, чорне - як біс,
тільки сніг  білий кидає в очі,
але добре хоч те, що немає сліз,
бо душа моя плакати хоче.

Я дивлюсь і не знаю - варто чи ні,
там шукати дорогу до Бога.
Я примерз, я приріс до цієї землі
і тримаюсь її якомога.

Я боровся, щоб жити  на ній - на  святій,
я боровся, щоб просто - жити
а тепер я не знаю - для чого я їй,
та не можу її залишити.

 Мамо, чуєш -
я буду приходити  в  сні,
в сні - дороги  ведуть до тебе,
як завжди все розквітне в саду навесні,
тільки  плакати, прошу - не треба.


 Я  лишився на полі серед зими...
 Нас багато  таких  синьооких  і ми.....


Рецензии
Браво!!! Знiмаю капелюха...
Великолепный стих! Зацепило...
У Вас прекрасные стихи! Честно говоря, когда читал - дышал свежим воздухом...
Вiд щирого сердця дякую!

Александр Харчик   09.01.2016 19:49     Заявить о нарушении