Для маленьких не дуже

Має буть відомо дітям –
Прижилося Зло у світі.
Зовсім поруч, а не  в казці,
Між людьми в яскравій масці.
Придивись – воно в руках,
Бо живе у цигарках.
З димом входить у людину,
І людина  згодом гине.
Не зненацька, не раптово,
І спочатку все чудово.
Помиляється людина,
Що ця звичка безневинна,
І сама не помічає,
Як своє життя втрачає,
Що легені – наче в сажі -
Задихатись будуть завжди,
По знівеченим судинам
Кров достатньо вже не лине.
Потім щось робить – дарма:
Раз – і серця вже нема.
Кисню м'язам не достало:
Два – і ноги відібрало.
Це не вигадка, не казка:
Три – і мозку вмерла частка.
Відтепер ти захист маєш,
Бо про Зло таємне ЗНАЄШ.
Щоб здоровим  вік прожити,
Треба просто НЕ ПАЛИТИ!


Рецензии