Вже й комар...

Вже й комарі...
Бо вже пора їм бути...
Пекельне літо - виглядає сном.
А нам усе кортить його припнути,
Та осінь на порозі б'є чолом.

Не заспіває в небі радо пташка,
Неначе в вирій пісню береже.
І дід Михтодь зітхне на лаві тяжко,
Бо і йому до вирію уже...

Ще стелиться туманом теплий ранок,
Ховаючи у пазуху село.
І оси вперто тягнуться на ґанок
Немов повидлом мазано було.

Вже й комарі...
Бо вже пора їм бути...
Зітхає день та гне колосся ниць.
А горобці ( розкуті баламути )
Завзято літо зкльовують з пшениць...


Рецензии