Серпень

Вже мліє серпень, осінь на підході,
Із хмар ніяк не зробиться гроза...
І тихо їде літо на підводі,
Везе з собою сонце-гарбуза…
 
Поспішно мимо двору проїжджає…
Я, мов дитя, біжу за возом вслід!
Моя жар-птиця в вирій відлітає,
Мене ж забула взяти у політ!..
 
Хоч небо ще заході палає,
Все нижче сонце і коротші дні…
А клен старий прощально так махає
Гарячим листям навздогін мені...


Рецензии