Ездили за солью чумаки

извините,уже 50 лет это хохол (Я) на Волге живёт -
 укр.розмова стёрлась в черепушке дуже
     укр.букву i,и-ы  - ( и !)ставлю в тексте специально!

Ездили за солью чумаки до Крыма
те, которые:
 из Приднепровья,
   из Запорожья,
     из Херсона,
       из Одессы -
  в прошлый век...

Но сегодня чудаки - телепни из Киева ,
                придурки
заявили всей планете:
 - мол, в Крыму москаль не человек!
   - Мол, в Донбассе шахты есть из белой  соли!
  -мол, не можешь ты Донбасс, москаль ту соль копать!
   - мол, Донбасс не Русь вовек!
Не моги Донбасс по российски разговаривать!
 Да, видно -
  без соли нет ума у человека .
  То и без очков видать!!

Киевляне, перестаньте еду без соли кушать!
 Что, в противно та еда?
 Так дайте украинцу свободу думать, дайте волю и свободу!
Верните веру во славянского Христа!
============================================

 
компьютерный литературный перевод для хохлов:
---------------------------------------------
Їздили за сіллю чумаки до Криму
ті, які:
з Наддніпрянщини,
із Запоріжжя, з Херсона,з Одеси - в минуле століття...

Але сьогодні чумакi - з Києва телепни,придурки
заявили всій планеті - що в Криму москаль не людина!
Мовляють шо шахти в Донбасі є з солі!
Не можеш ти Донбас ту сіль копати!
 
Адже Донбас не Русь навіки!

Не маєш права ти Донбас по російськи розмовляти!
Так, видно - що без солі немає розуму у людини!
 
Кияни, перестаньте їжу без солі їсти!
Що огидно та їжа?
Так дайте українцю свободу думати, дайте волю і свободу!

Поверніть волю слов'янського Христа!

==============================================


у меня же сложилось в переводе по памяти языка  так сначала:
-----------------------------------
йздiли тай за солью до Крима чумакi
   тi, шо:
-в прiднiпровьi:
   - из Запорожья,
-iз Херсона,
   - iз Одесси
            в прошлый век...
Но сегодня чудакi,
         из Кiева телепнi, придуркi -
заявили всiй планете:
   що в Криму - москаль не чоловiк!

Тож в Донбассi шахты е iз солi!
Не чапай  Донбас ту сiль копати!
Бо Кiев - то не Русь вовiк!
Не могi мовлять Донбасс по россiiской мовi!
Но без солi  в розум не може бути чоловiк!

Кiевляне, перестаньте йсти йiжу без солi!
Бо в протiвно iжа та...
Дайте украинцу розум, тай житя на волi...
Вертаiте Вiру в славянского Христа.
==================================================


Рецензии