Вiйна

Мамо,чому у місті воєні?
мамо,а нащо їм той автомат?
А хто ж то стріляє по ним так натхненно?
Мамо,а правда,що то татків брат?
мати нічого дитині не каже,
лиш до грудей її міцно стиска...
як пояснити? Язик і не зв'яже
докупи всі ті жахливі слова!
як пояснити малим оченятам,
чому вони знов червоніють від сліз?
як пояснити тонким губенятам,
Чому вони стислись від страху,від гріз...
як пояснити,що мати рожала
мале немовля,щоб у щасті ростить...
та щастє те жадно війна відібрала,
як слово війна взагалі пояснить?...


Рецензии