Дума. Чумацький шлях

Прислухайтесь, люди: їдуть чумаки,
Колеса скріплять, стогнуть та вищать.
Подивіться, люди: повнії вози,
В них Сиваська сіль, біла, наче сніг.
 
Табором на площі стали чумаки,
Багаття тріщать, казани киплять.
Підходьте, панове, сіль вам привезли
Щоби був смачніш добрий ваш куліш.

Під вечірнім небом – думи та пісні,
В них ведеться річ про славетну Січ,
Як ляхів та турків били козаки
В жорстоких боях, геть забувши страх.

А назавтра далі їдуть чумаки,
Продовжують путь, іншим сіль везуть.
Он, вже за курганом зникли їх вози,
Тільки курява сива осіда.


Рецензии