загадка

Празорлвае вока – бача далёка
Жыццё дзiўнае -  загадка,
не бывае цiха, гладка.
 Не прагулка раз i два,
а горы , рэчкi ды дрыгва.
Нават у салодкiм  вiне
кропля гаркавасцi на дне.
Кепска, калi не жанаты,
калi пьянiца заўзяты.
 Не зайздросцi прымаку -
з рукi ўсе грошы, не  ў руку.
I ашуканства ,i мана
ўжо асуджана здаўна.
Прагнасць,хцiвасць на да твару,
кожны лiча сваю мару
самай цiкавай на зямле
i дбае, дбае пра сябе.
Кожны гонiць iз сямейства
хлуслiвасць i зладзейства.
Выкажуць любому сцiпласць,
шчодрасць, шчырасць ды гасцiннасць.
Толькi сумленносць, дабрату


Рецензии