Сярнiчка

Засумаваў
Засумаваў мабыць чаго ты?
А подых ветрыка пяшчоты
замiлавана твар цалуе,
казку прыроды сэрца чуе.
 I так прыемна i лагодна!
У дзiўным гае чакаць здольна
вясны, кахання ў днi суровы
i аб журбе ўжо няма мовы.
 

Сярнiчка
Жыццё чалавека – iмгненне,
жыццё чалавека - цярпенне
 i памяркоўная звычка.
Жыццё чалавека – рабiнка,
жыццё чалавека – малiнка
i аснавая сярнiчка.
Калi та гарыць i пылае -
жыццё чараўней не бывае
i хочацца,хочацца жыць.
Сярнiчка чадзiць, цi згарэла.
Буксуе жыццё i капцiць.
Палце сярнiчкi старанна.
Ды праганяйце змрок з рання-
благi надаедлiвы змрок.
Саўдзельнiк жыцця - памяркоўнасць,
саўдзельнiк жыцця - працаздольнасць
i хай дапаможа вам Бог.


Рецензии